Relatietherapie Den Haag

Helaas is het niet mogelijk om bij relatietherapie te volgen maar mijn collega’s van Psyned kunnen wel hiermee helpen! Relatietherapeuten Den Haag bij Psyned.

De wanhoop nabij

Als je dit leest, op zoek naar een relatietherapeut, ben je waarschijnlijk werkelijk de wanhoop nabij. Veel stellen zoeken een therapeut als laatste redmiddel, als blijkt dat jullie het écht niet zelf kunnen. Gevoelens van wanhoop, onmacht, teleurstelling en onzekerheid vieren hoogtij.

Aan de andere kant… je bent hier. Er is iets dat nog steeds de moeite waard blijft; jullie zijn nog steeds bij elkaar, hoe moeilijk, zwaar of (soms) vervelend ook.

Blind voor jezelf

Als een relatie uitzonderlijk stroef verloopt, hebben stellen meestal een overheersend gedragspatroon naar elkaar ontwikkeld. Hij zegt dit, zij dat, waarop hij weer gaat zuchten en zich wegdraait, waar zij dan nóg dwingender van wordt… Die instinctieve reacties zijn zó diep ingesleten dat het maar moeilijk is ze te overwinnen. Misschien herken je dat wel – je weet dat ze je met iets op de kast krijgt, je neemt je voor niet te laten meeslepen en twee tellen laten vind je jezelf terug, laaiend van woede, boven op die kast.

Wat jullie zelf niet opvalt is dat diezelfde patronen ook zichtbaar zijn als jullie geen ruzie hebben. Ze zijn zo diep in jullie omgang ingesleten dat ze elk gesprek domineren.

Die patronen zien, herkennen en ze te leren doorbreken is bijna altijd de eerste stap van Relatietherapie Den Haag. Logisch ook, want hoe kunnen we samen praten als jullie niet kunnen praten met elkaar? Het aardige overigens van deze stap in het traject is dat als stellen het eenmaal zien, ze heel snel hele grote stappen in hun relatie maken. Ook is de kans op terugval dan vrij klein.

Relatietherapie Den Haag: kans om te groeien

Bijna iedereen zal het ermee eens zijn: het leven in relatie met een ander is een van de wezenlijke ingrediënten van een vol en gelukkig leven. Je wilt helemaal vervloeien met die ander; aan de andere kant heb je ook je eigen ruimte nodig. Idealiter vallen ze samen en ben je helemaal jezelf in volkomen verbondenheid – maar, dat is maar weinigen gegeven. Voor de rest van ons is het onophoudelijke werken aan harmonie en balans van verbinden en vrijheid. Daarom is het doorgaans ook een van de centrale thema’s waarin stellen zich moeten herontdekken.

Het uitspreken van diepe angsten en verwachtingen, het vinden van de verschillen, het samen ontdekken waar jullie in de kern kunnen botsen en daar samen over spreken is regelrecht bevrijdend voor de meeste stellen. En omdat jullie ‘diep’ kunnen gaan samen, en omdat jullie moeilijke onuitspreekbare zaken hebben uitgesproken, verdiept ook jullie respect en verbondenheid met relatietherapie Den Haag. Vandaar dat mensen die uit relatietherapie komen een gevoel van groei hebben.

Vrijen, intimiteit

De intimiteit die jullie deelden is waarschijnlijk grotendeels verdwenen en als het er al is, is het beladen. Helemaal als er een derde in het spel is, zoals bij vreemdgaan of verliefd worden op een ander het geval is. Ook hierin zullen we werken aan herontdekking en het opnieuw vinden van de ander én jezelf. De kans is groot dat onuitgesproken verwachtingen, ongewilde twijfels en onzekerheden een wig dreven in jullie intiemste gesprek; dat van vrijen.

Uit elkaar…

Het kan zijn dat jullie besluiten niet samen verder te gaan. In dat geval kun je overwegen om het afsluiten van jullie relatie samen met een relatietherapeut te doen. Zeker als jullie kinderen hebben, is het nodig ook dit deel van jullie relatie met respect en aandacht af te ronden. Zodat iedereen verder kan.

Bel of mail gerust

Veel stellen geven aan eigenlijk veel te lang te hebben gewacht – ‘Goh, hadden we dit maar een half jaar eerder gedaan!’. Ik kan me goed voorstellen dat je het zo lang mogelijk uitstelt; het is ook eng, moeilijk en voelt misschien raar om zo je hele hebben en houden met een relatiedeskundige te bespreken. Maar het is echt honderd keer beter om snel je verhaal te doen en snel aan de slag te gaan met Relatietherapie Den Haag. Net als met alles geldt voor je relatie: hoe eerder je erbij bent, hoe makkelijker we jullie kunnen helpen.

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over Relatietherapie Den Haag? Bel of mail mij gerust voor een afspraak.