Therapie Den Haag

De manier waarop je een probleem aanpakt is voor iedereen verschillend. Het ligt deels aan je genen, deels aan je opvoeding en deels aan jezelf. Jouw handelen kun je dus deels beïnvloeden. Er is altijd een stuk waar je zelf controle over hebt en wat je kunt bijschaven. Met behulp van de juiste therapie valt op dat vlak een hoop te behalen.

Verschillende problemen

Je kan met uiteenlopende klachten en problemen bij mij terecht. Niks is raar of vreemd. Een aantal veel voorkomende problemen die ik regelmatig behandel bij Therapie Den Haag zijn:

Intake en behandeling

Tijdens de intake draait het om kennismaken, daarna gaan we kijken hoe we verder gaan. We beginnen met het bespreken van je klachten, de situatie waarin je verkeert, wat voor persoon je bent en hoe je met de situatie omgaat. Vervolgens gaan we kijken hoe jij handelt. Houd je de klacht in stand en maak je het juist onbewust erger? Of zijn er misschien toch punten waar je op kunt letten?

Wanneer we je klachten in kaart hebben gebracht is het tijd om ze om te zetten in een duidelijke wens, een hulpvraag. De meeste mensen weten namelijk niet waar ze aan moeten werken, dus daar moeten we eerst duidelijkheid in scheppen. Het doel is om zo snel mogelijk aan de gang te gaan. Een oplossing op korte termijn voelt namelijk heel erg fijn, en het maakt je een stuk sterker. Die kracht kun je vervolgens weer goed gebruiken om te werken aan klachten waar meer tijd voor nodig is.

Positieve behandeling bij Therapie Den Haag

Een positieve benadering is daarom heel belangrijk binnen mijn sessies. Wat zijn je sterke punten, wat is je passie? We focussen ons op wat jij goed kan en breiden dat uit. Als je de kracht en het zelfvertrouwen hebt, dan kun je de dingen die minder goed gaan beter opvangen.

In de behandelkamer merk ik vaak bepaald verbaal en non-verbaal gedrag op. Iets wat je ook buiten onze sessies uitstraalt en dat dingen teweeg kan brengen. Dat doe je vaak onbewust, en daarom zal ik je daar heel direct mee confronteren. Ben je je er wel van bewust dat je dit of dat doet? Die aanpak wordt altijd als heel verhelderend ervaren. Je komt namelijk al vroeg tot een nieuw inzicht en dat is goed voor het verdere verloop van de therapie.

Contact

Wil je meer weten over mijn therapie, en hoe ik jou kan helpen? Bel of mail voor een afspraak naar Therapie Den Haag.