Tarief en vergoeding van therapie bij Psycholoog Den Haag

Tarief en annulering

Een afspraak duurt 50 minuten en kost € 95, relatietherapie voor 90 minuten €150. Voor een afspraak buiten kantoortijden betaal je € 20 extra.
Als je een afspraak bij Psycholoog Den Haag af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten in kan plannen.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. De kans is groot dat er geen enkel verschil is tussen een volledig vergoed GZ psycholoog en een niet vergoede psycholoog. Dat heeft alles te maken met het eigen risico én aanvullende verzekeringen.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op je eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Vraag je psycholoog ernaar, die zal je graag helpen. Ik ben aangesloten bij de NIP.

De voordelen

  • Je hoeft niet te wachten
    De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
  • Een persoonlijke benadering
    Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, je komt als je me belt bij mij terecht, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding. Daarbij hebben we geen wachtlijsten.
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar
    Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Contact met Psycholoog Den Haag

Als je nog vragen hebt over de kosten of de tarieven die ik hanteer: bel of mail mij. Ik leg je graag uit hoe alles in elkaar zit en wat ik voor je kan doen.